Mr. Iot

Maak het Internet of Things een klein beetje menselijker

UX | Branding | Design

Experimenteren met de klant

Een dagje rondlopen op de afdeling Smart Technologies van Ordina is nog een hele opgave - je zoekt voorzichting een pad langs VR-headset dragende techies, ontwijkt eenrondvliegende drone of vergaapt je aan wearables in de meest uitzinnige vormen. Experimenteren staat bij hun hoog in het vaandel en om hun klanten hier nog meer onderdeel van te maken vroegen zij om designhulp bij hun nieuwste project: Mr. Iot.

In / Out

Sensoren zijn een uitstekend middel om digitaal meer onderdeel van ons dagelijks leven te maken. Maar hoe gebruik je deze in de praktijk? Smart Technologies bedacht hiervoor Mr. IoT: een doos met sensoren die via een app uit zijn te lezen - een tool waarmee hun klanten zelf ook kunnen experimenteren. De technologie was rond, nu alleen de vraag hoe we dit op een meer menselijke en laagdrempelige manier konden overbrengen.

Geef het een gezicht

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Mr. Iot letterlijk een gezicht gekregen (zowel in branding als behuizing) om een menselijke connectie te stimuleren. De app geeft gebruikers direct een overzicht van alle diverse sensoren en hun in en output maar heeft ook een aantal voorbeeldcases voor snel gebruik. Mr Iot is ondertussen een graag geziene gast geworden bij hackathons en klanten.