Quli

Zelfstandiger leven

UX | Design

Zelfstandiger leven met Quli

Mensen met LVB of Autisme kunnen zich in de praktijk voor een deel goed redden maar hebben af en toe een ondersteuning nodig, terwijl aan de andere kant de zorg steeds meer uitgekleed wordt. Een moeilijk vraagstuk voor veel zorginstanties: hoe kan je nog steeds kwalitatieve zorg bieden voor minder geld voor een doelgroep die heel specifieke behoeftes heeft?

Zelfredzaamheid

Quli is een gecombineerd initiatief van meerdere zorginstanties in samenwerking met Clockwork/Ordina: een platform dat zo specifiek mogelijke digitale hulp bied voor terugkerende zaken als dagplanning, dagelijkse handelingen en directe hulp bij stresssituaties. Het helpt de doelgroep om zelfredzamer te zijn in hun leven; een doelstelling die zichzelf versterkt door het opbouwen van zelfvertrouwen en het uitgaan van het kunnen van mensen. Hierdoor vervangt Quli niet de zorg zelf maar helpt juist bij deze terugkerende vraagstukken waardoor hulpverleners meer tijd overhouden om weer kwalitatieve zorg te bieden aan hun clienten.

Succes en DIA

Quli draait nu al enige jaren in de praktijk met veel succes voor een steeds grotere gebruikersgroep. Daarnaast wordt er nog steeds doorontwikkeld aan de optimalisatie - zo is net een update afgerond om de onboarding te verbeteren met hulp van een bot. En dit ging niet onopgemerkt: Quli won in 2015 een DIA.