Utrecht2015

De Tour komt thuis in Utrecht

Concepting | Design | UX

Fietsen in het DNA van de stad

De Tour de France startte in 2015 in ‘het hartsie van ons land’. Mooie aanleiding om Utrecht eens stevig op de internationale kaart te zetten. Maar wel op zijn Utrechts; jong, vitaal, nuchter en positief. Utrecht is cultuur, historie en innovatie. Groot en klein tegelijk. Met een hechte gemeenschap die trots is op haar stad. Een stad waar je je thuis voelt. Bovendien zit fietsen in het DNA van de stad, er zijn meer fietsen dan inwoners in Utrecht! Het uitnodigende karakter van de stad, de veelzijdigheid en de gezelligheid zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de stad. Dit is het gevoel dat de Gemeente Utrecht wil geven aan iedereen die op weg naar en tijdens de Grand Départ een kijkje komt nemen. In de stad én online - via Utrecht2015.

Thuis in Utrecht

Vanuit het concept 'Thuis in Utrecht' zij wij aan de slag gegaan om de hele wereld uit te nodigen om Utrecht te ervaren als een 'local'. Daarom hebben we de bewoners zelf centraal gesteld: zij zijn de beste ambassadeurs van de stad die je maar kan hebben. En Utrecht2015 was hiervoor het centrale hart: een digitaal ecosysteem waarin iedereen uit Utrecht zijn eigen evenement rond de Tour kon aanmelden en promoten. Vanuit de kracht van de branding van Total Identity is er een digtiaal ecosysteem gecreeerd die direct herkenbaar en aansprekend is voor het brede publiek. Het platform is verder geactiveerd via outdoor abri’s en in de directe communicatie met alle buurtcomités en lokale uitingen. Bezoekers kunnen zelf hun agenda samenstellen - van wielerquiz tot het NK slowbiking, alles kwam terug met dezelfde uitnodigendheid die de stad zo uniek maakt.

Utrecht op de kaart

De Gemeente, inwoners en organisatie ondersteund door initiatieven als Utrecht2015 zorgden gezamelijk voor een groot succes - meer dan een half miljoen bezoekers, meer dan 250 activiteiten en een flinke media-aandacht. En ook niet onbelangrijk: een nieuwe impuls voor fietsend Utrecht in de vorm van uitbreiding van initieel tijdelijke initiatieven.

2015 > Festival du Velo

Hoewel de Tour al lang de stad uit is leeft Utrecht2015 nog steeds voort in doorlopende initiatieven in de vorm van Festival du Velo

Festival du Velo